150 lóerős turbómotort villantott a Dacia Duster Párizsban

Mostantól 150 lóerővel is repeszthet a Dacia Duster!

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Dacia Duster új benzinmotorjával akár 25 lóerős fejlődés is elérhető az eddigi csúcsverzióhoz mérten. És ez még nem minden…

A Párizsi Autószalonon rukkolt elő a Dacia a Duster új, a Renault Scenicből vagy akár a Mercedes-Benz A-osztályból már ismerős 1,33 literes turbós motorjával. A Dusterben kétféle teljesítményszinttel lesz elérhető az 1.33 TCe.
Az egyik, a 130 lóerős, amihez 240 Nm nyomaték társul, valamint a korábbi (1.2 TCe) verzióhoz képest egy szerény, 5 lóerős fejlődést vonultat fel. A másik változat 150 lóerőre képes 250 Nm nyomatékkal, és itt már nagyobb léptékű az erőben mérhető fejlődés: ez a motorváltozat 25 lóerővel tud többet elődjénél.
Hirdetés

Hogy a Dacia még tovább fokozza a Duster iránti lelkesedést, megalkotta a „Bore Spray Coating” technológiát, ami új hengerfal borítást jelent. Nyilván a kisebb belső súrlódás, a jobb hatásfok, azaz a teljesítmény és a fogyasztás javítása érdekében, de a sajtóközlemény szerint még a vezetési élmény is javult. A nagyobb teljesítmény miatt mondjuk utóbbi nyilván igaz is.
Azonban a fejlesztéseknek ezzel még mindig nincs vége: részecskeszűrővel is ellátták a közvetlen befecskendezésű motorokat, így már az állandóan szigorodó, a minél alacsonyabb károsanyag-kibocsátást megcélzó szabályozásoktól sem kell tartani!
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?