150 métert repült a sofőr, valahogy megúszta

Kemény bukás, csodával határos túlélés

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A kormány- vagy a futómű egyik alkatrészének törése miatt repült el a kanyarban az AC Cobra.

A filmen látható AC Cobra tulajdonosa, ahogy írja is, imádkozni kezdett, mikor az autó elkezdett megforogni, s úgy tűnik, imája meghallgatásra talált, mert túlélte az adott kondíciókkal túlélhetetlennek tűnő balesetet. 210 km/h-s sebességgel hajtotta autóját a versenypályán, mikor pont a gyors egyenes végi kanyar előtt valamilyen alkatrész eltört a futó- vagy a kormánymű környékén, a nyitott tetejű autó elforgott, majd a levegőbe emelkedett, s három pördülés után fél oldalát elveszítve a törés helyszínétől 152 méterre landolt ismét.
Sofőrjének rettentő szerencséje volt: az autón nem volt rendes bukóketrec, se versenyülés többpontos övvel, nem viselt nyakvédőt, és különösen rossz nézni a Cobra hevenyészett bukócsövére kötött biztonsági övet.
Hirdetés
A pilóta megúszta néhány zúzódással a bordáin és a bal térdén. Az autónak viszont annyi, így az autózás során készítendő reklámfelvétel is funkcióját vesztette.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?