17 centivel kérkedik a Rolls-Royce

Rolls-Royce Ghost megnyújtva

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

170 milliméteres betoldással elkészült a Rolls-Royce Ghost nyújtott kivitele. Mindez csupán azért meglepő, mert az így sofőrössé váló limuzint eleve azoknak ajánlották, akik maguk vezetik luxusautójukat.


Amikor a Rolls-Royce nem is oly régen prezentálta a Ghost limuzint, hangsúlyozásra került, hogy a Phantom sofőrös stílusával ellentétben ezt a kocsit a vezetőknek szánják. Ehhez képest most itt az Extended Wheelbase, azaz a nyújtott tengelytávú változat, amelynél a 170 milliméteres betoldás kizárólag a hátsó utasok kényelmét javítja. A furcsaságra nagy valószínűséggel Kína a magyarázat, ahol módfelett kedvelik a hosszított típusokat: többek között a BMW, a Volvo, a Mercedes-Benz egyaránt hozzáad néhány centit azokhoz a modelljeihez, amelyek Európában vagy az Egyesült Államokban kizárólag normál karosszériával futnak. Úgy látszik, ebben van akkora üzlet, hogy a Rolls-Royce-nak is megérheti a Ghost EW, amit egyébként ugyanazzal az 570 lóerős, V12-es biturbó benzinmotorral szerelnek. Az autó sorozatgyártása hivatalosan csak jövőre indul, de rendeléseket már felvesznek az újdonságra - elvégre első az ügyfél.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?