180 millió forintért páncélozott is lehet az új S-osztály

Nem olcsó a golyóállóság a Mercedesnél

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy évvel az új S-osztály debütálása után, szép csendben piacra dobta a Mercedes a páncélozott modellt is, ami kisebb lőfegyverek tűzerejének is képes ellenállni.

Hivatalosan üzletembereket és kormánytisztviselőket céloz a Mercedes az S 680 Guard 4Matic modellel, amely az S-osztály hosszabb változatán alapszik. Az úgynevezett VR10 ballisztikai védelemmel ellátott autó ablakai 10 rétegű polikarbonát és üveg keverékéből állnak, körülbelül 1 centi vastagságúak. Ezért is képesek ellenállni még a kisebb lőfegyverek tűzerejének is, sőt még a gumiabroncsok is olyannyira defekttűrőek, hogy 30 kilométert képesek még megtenni a nyomásvesztés után. Az utastérben persze ugyanaz a luxus fogadja az utasokat, mint a többi S-osztályban, viszont a páncélozottban található még vészhelyzeti levegőztető rendszer, tűzoltókészülék. A nagyobb tömegű Guard mozgatásáról V12-es, hatliteres, ikerturbós motor gondoskodik 612 lóerővel, illetve 830 Nm forgatónyomatékkal. Ezt az erőt pedig 9 fokozatú automataváltó juttatja el mind a négy kerékhez.
Hirdetés
51 napot kell várnia a megrendelőknek, hogy elkészüljön a páncélozott S-osztály, amelyért minimum 500 ezer eurót kell kifizetni, ez körülbelül 180 millió forintnak megfelelő összeg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?