2-es fölé, 3-as alá: Mazda Hazumi Genfben

Genf 2014: Mazda Hazumi kisautó-tanulmány

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nagyobb, szebb és vadiúj dízelmotorja van a Hazumi kisautónak, ami a következő, harmadik generációs Mazda 2 stílusát mutatja meg.

Hirdetés

Ez év végén fog megjelenni a Mazda 2-es legújabb generációja, ezért a Hazumi koncepció egy igen kidolgozott kisautó. A 2-es ha nem is lesz ennyire látványos kívülről, és az utastere sem kapja meg az összes csicsát, a lényeg, az új dízelmotor átkerül bele.

A Kodo formanyelv szerint megrajzolt Hazumi sokkal komolyabb jelenség a jelenlegi 2-esnél. A kisautós méretek mellet megnyerő a kinézete, bár ez már egy nagyobb, 4 méter feletti kisautó. Hossza 4,07 méter, szélessége 1,73, magassága 1,45 méter.

A széria kettes persze nem feltétlenül fog 18 colos kerekeken gurulni, de biztos benne lesz az Euro 6 normát teljesítő 1,5 literes SKYACTIV-D turbódízelmotor és az MZD Connect infotainment rendszer. A széria 2-es érkezését októberre, a Párizsi Autószalonra várhatjuk a Mazdától már megszokott, a legtöbb gyártóval szembemenő fogyasztáscsökkentő technikákkal.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?