200 km/óra körül szállt el, majd fára csavarodott az Audi

Fadíszként lógott a fa törzsén az Audi a durva baleset után

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egy fának ütközéskor átvitt értelemben szoktuk használni, hogy felcsavarodott rá. Ebben a balesetben szó szerint ez történt.


Tragikus, látvány alapján pedig megdöbbentő baleset történt a hétvégén a magyar-román határ mellett. Vasárnap éjszaka Értarcsa és Érmihályfalva között egy 23 éves lengyel állampolgárságú férfi haladt autójával az úton, majd egy kanyarhoz érve kisodródott és a fára csavarodva állt meg.
Hirdetés
Az autó sebességmérőjének mutatója az ütközést követően 190-200 km/h értéken állt meg, ami reálisnak tűnik a fotókat elnézve. A férfi több társával kisebb munkát végzett egy cégnél a térségben. A baleset előtti este egy szórakozóhelyen voltak, ahonnan a többiek szálláshelyükre mentek, az áldozat viszont nem tartott velük, autóba ült, aminek tragikus vége lett.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.28. at 18:58
  Permalink

  Elrettentő példa gyanánt ott kellene hagyni.Anno a 90-es években az olaszok a pálya mellett jól látható helyeken hagytak tk-s roncsokat.Nem is kellett jobb visszatartó erő…

 • 2017.10.28. at 18:58
  Permalink

  Talán éger vagy nyár, nem értek hozzá. De azt tudom, hogy az Audi kíválóan hidegalakítható miliméter vastag (vagy inkább vékony) lemezből készült. Ebből a szempontból mindegy, hogy 100-200-300 km/h-val repeszt az illető, a fa meg 0-val. Kicsit kifordítva a dolgot ugyanaz a folyamat játszódik le, mint a karosszériaüzemben a présgép alatt, mikor a lemeznek először adnak alakot. Az a pár gyűrődési zóna már nem oszt nem szoroz.

 • 2017.10.28. at 18:58
  Permalink

  Egyrészt látszik, hogy nem orral ment neki az autó, hanem az oldalával csavarodott rá, valószínű már pörgött.
  Másrészt nem vékony az a fa, és egy ilyen elég stabil tud lenni a szerkezete miatt.

 • 2017.10.28. at 18:58
  Permalink

  ‘Oszt vídiából öntötték azt a fát, vagy hogy élte túl látszólag sértetlenül, hogy egy bőven 1 tonna feletti fémszerkezet 200km/h-val nekicsapódott?…

Vélemény, hozzászólás?