2010-ben a Honda CR-Z lett az Év autója – Japánban

Honda visszavágó a Toyotának

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Amíg tavaly a Toyota Prius hibrid beelőzte a Honda Insight hibridet, addig idén a Honda visszavágott a tavalyi fiaskóért a japán Év autója választáson.


Japánban, az elmúlt három évtizedben rendre megválasztották az Év autóit, és idén sem szakadt meg ez a hagyomány. A 60 tagú, döntően újságírókból álló zsűri ebben az évben a Honda CR-Z hibrid sportkocsi mellett tette le a végső voksát, és ezzel a Honda visszavágott a Toyotának – tavaly az Insight hibridet egy másik hibrid, konkrétan a Toyota Prius előzte meg a győzelemért folytatott harcban. A bírák három dolgot emeltek ki a kis sportkupé erényei közül, nevezetesen a takarékos üzemet, az élményszerű vezethetőséget, valamint az egyedi, különleges belsőt. Hangsúlyozták, hogy a CR-Z remek szereplése elsősorban annak köszönhető, hogy az említett pozitív tulajdonságok közül az élmény nem megy a gazdaságosság rovására. A Hondánál nagyon örülnek a rangos elismerésnek, különösen annak, hogy mind a piacon, mind a zsűriben megértik, illetve megértették a gyár innovációs törekvéseit.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?