2013-tól már az Audi A3 új változata készül Győrben

Magyarországon fejleszt az Audi

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Közel egymilliárd eurós beruházással komplett autógyártó részleget telepít meglévő győri üzeme mellé az Audi.

Hivatalosan mindössze annyit ismert el Rupert Stadler, az Audi vezetője, hogy 2013-tól az A3-as egy, ma még nem ismert új változatát fogják Győrben gyártani. A két év múlva, 2012-ben bemutatásra kerülő új generációs kompakt Audiból tehát a három- és ötajtós, illetve a vászontetős kabrió változaton kívül lesz még egy negyedik is. Mivel a Q3 szabadidő-autót a spanyolországi Martorell-nek osztották le, minden valószínűség szerint az új, lépcsős hátú változatról lehet szó, amellyel elsősorban az észak-amerikai piacnak akarnak kedveskedni, de a világ minden táján forgalmazni fogják.
Az üzemet 900 millió eurós beruházással készítik fel az új típus sorozatgyártására, ezen felül 23 millió euró volt a 200 hektáros telek vételára, amely közvetlenül a mostani terület szomszédságában van. Újdonság az eddigi gyakorlathoz képest, hogy ezúttal nem csak összeszerelik az Ingolstadtból érkező karosszériákat, de itt is gyártják az összes alkatrészt, azaz a jelenleginél sokkal nagyobb présüzemet építenek. A fejlesztést követően a győri üzem teljes kapacitásra állítva évi 125 ezer autó gyártására lesz alkalmas. Abból kiindulva, hogy a válság előtti állapotokat mutató 2008-as évben hatvanezer autó készült Győrben, a fejlesztés mindössze a kapacitás megduplázását jelenti, azaz az új modellt is rétegmodellként fogják pozicionálni.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?