2016-ban itt a teljesen új Porsche Panamera

Kémfotón a második generációs Porsche Panamera

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Több luxussal, nagyobb erővel és az eddiginél komolyabb hibridrendszerrel büszkélkedhet majd az új Porsche Panamera. Lehet belőle kombi is.

A 2009-ben megjelent Panamerát 2013-ben átvitte a Porsche egy kis fiatalítókúrán, 2016-ra viszont már jön a teljesen új generáció. A második széria a Volkswagen konszern MSB nevű platformjára fog épülni és az az acél mellett alumínium komponenseket is fog tartalmazni, így az elődhöz képest 100 kilogrammot tudnak a modell súlyából lefaragni. A Porsche mérnökei régi trükkhöz nyúltak; a jobb súlyelosztás érdekében még előrébb került az első tengely, így ráadásul a beltérnek is több hely jut. Az új széria az arányok változása mellett megtartja az eddigi méreteit, azaz hossza nem lesz több 5 méternél.
Hirdetés

Bár a külsején a változások alig észrevehetőek, az erős álcázás mellett is látszik, hogy laposabb lett, mint volt. A motorkínálatban az eddig megszokott erőforrások fognak szerepelni: V6-os dízel mellett, V6-os és V8-as benzinesek jönnek kezdetben, és lesz ezután is hibrid. Az igazi újdonság a Panamera kombi változata lehetne, már ha a Porsche tényleg elkészíti. Persze nem valami cuccolós autóra kell gondolni, sokkal inkább stílusos shooting brake modellre.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?