2016-ban jöhet a BMW i5

320 km lehet az i3 bátyjának hatótávja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Bár még a legtöbb részlet homályos, de fura is lenne, ha nem bővítené villanyautó-kínálatát a BMW. Az i5 lesz az i3 nagy testvére.


Egyelőre még gyári megerősítés nélkül, de újabb információk bukkantak fel a jövőbeli BMW i5-ösről. A nagyobb kocsi is egyterűs stílusú lesz és külseje hasonlónak ígérkezik az i3-hoz. Sőt, meg fogja kapni annak a hátrafelé nyíló hátsó ajtajait is. Szintén megerősített infó, de a nagyobb, komolyabb autó beltere konzervatívabb lesz az i3-énál.
Hirdetés
Az i5 villanymotorja ugyanaz lesz, mint az i3-é, 170 lóerővel és 250 Nm nyomatékkal. Mivel a kocsi nagyobb lesz, ezért simán bele lehetne rakni egy nagyobb méretű akkumulátorcsomagot. Az i5 lítium-ion akkumulátorával így akár 320 kilométert el tud menni teljesen elektromos üzemben. Ha ez mégsem elég, akkor ott a hatótávnövelős változat, ami az 1,5 literes, háromhengeres benzinmotorjával tud ezen növelni. Ha igaz a hír, akkor már 2016-ban bemutathatják az i5 szériaváltozatát.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?