2016-ban jön a kabriózás új “hajnala” a Rolls-Royce szerint

Jövőre lép színre a Rolls-Royce Dawn

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Szellem kabriója lesz a Hajnal - a Rolls-Royce megtartotta új nyitott modelljének keresztelőjét. A kisebb kabrió neve Dawn lesz.


Ahogy a Rolls-Royce évekig nem közölte autói teljesítményét, úgy van nagyjából a sajtóközleményekkel is. Mindenesetre egy ennyire egyedi és drága termékeket kínáló cégtől ezt is el tudjuk nézni. Megvan ugyanis a következő royal baby neve, ő lesz a Dawn, - a hajnal - ami tulajdonképpen a Ghost - szellem - sorozat kabriója. Míg a Rolls nagyobb sorozatánál a kupé és a kabrió változatoknál külön típusnév helyett a Coupé, illetve Drophead Coupé kiegészítéseket alkalmazza, addig a Ghost kupéja a Wraith lett, és a jövőre bemutatkozó kabriót is egyéni névvel várhatjuk.
Hirdetés


Dawn néven készültek kabriók a negyvenes-ötvenes években, de emlékezetes még a Silver Dawn 1949-ből, ami a Rolls-Royce modelljei közül elsőként készült gyári karosszériával, hiszen addig csak külső cégek (Mulliner, James Young, Hooper, Park Ward) által épített egyedi bódékkal léteztek. A Silver Dawn nevet a Silver Spirit sorozat különleges kiadásához használták jó húsz éve. Érdekesség, hogy a Rolls nem a legendás Corniche név visszahozása mellett döntött. Az eddigi hírek szerint az új Dawn a Wraith tengelytávjával fog készülni, és kialakítása nagyban hasonlít majd az alapját adó modellekéhez.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?