2016-ban jön az új plug-in Prius, a régi meg…

Júniusban befejezik a Toyota Prius Plug-in Hybrid gyártását, vagy mégsem?

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Toyota egyik alkalmazottja árult el részleteket a Prius sorsáról, de úgy néz ki, ez a nevében kiadott közlemény kacsa.


A gyártó amerikai részlegének egyik alkalmazottja írt a PriusChat fórumra. A különleges technikák marketingjéért felelős szakember a rövid üzenetben azt közölte a felhasználókkal és egyben rajongókkal, hogy idén júniusban beszüntetik a hibrid pionír modell konnektorból is tölthető változatának a gyártását. Más esetben ennek örülhetnénk is, ugyanis jön az új, az eddiginél mindenben jobb generáció, de a bevezetés késlekedése miatt a kettő között jó egy év fog eltelni. A közlemény szerint keményen dolgoznak már az új kiadáson, de mivel az egész Prius sorozat bemutatója átcsúszott a jövő évre, így a plug-in legkorábban 2016 őszén láthat napvilágot. Az új széria a sima Prius mostani 3,9 literes és a plug-in 2,1 literes vegyes fogyasztásánál is kevesebb benzinnel kell üzemeljen.
Hirdetés

Szólt eddig a jól bevált és hiteles külföldi forrás, most mégis úgy tűnik, mellényúltak az ottani szerkesztők. Nekem nem szúrt szemet, hogy a bejelentést a típussal foglalkozó egyik csetszobában tették közzé. Sőt, végtére is a fórumozók a legnagyobb típusismerők: ők szeretik és használják is ezeket a kocsikat. Mindenesetre felvettük a kapcsolatot Krajcsovits Sándorral, a Toyota Central Europe termék, marketing és PR vezetőjével. A magyar márkaképviselet munkatársa a fenti hírt hivatalosan nem kommentálta, a hazai importőr ugyanis épp nemrég adta le a júniusi gyártásra vonatkozó Prius rendelését. Amiatt nem tűnik logikusnak a hír, mert más régióknak még folyamatosan gyártja a Toyota a Prius Plug-in modellt, így Európának és hazánknak is. Krajcsovits Sándor szerint minden bizonnyal valaki, valamit félreérthetett.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?