2017-re jön a karbon Phantom

A Rolls-Royce már javában dolgozik a Phantom leváltásán

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Rolls-Royce csúcsmodelljének hamarosan itt a nyolcadik generációja. A 2003 óta kínált modellt egy fejlettebb, karbonvázas utód váltja.


Nem a Forma-1 mezőnyébe készül a Rolls-Royce, épp csak az üresen is legalább 2,5 tonnás luxuslimuzin súlyából kéne több száz kilót lefaragni, hogy az egyre szigorodó környezetvédelmi előírások és az éleződő konkurenciaharc mellett is helytálljon.
Hirdetés
A britek már dolgoznak a teljesen új modellen, ami a 2003 óta gyártott és 2009-ben felfrissített mostanit váltja. Maga a Phantom név 1925 és 1991 között hat generáción át jelentette a Rolls hagyományos csúcsmodelljét. A mai Phantom már teljes egészében BMW-irányítás alatt készült termék, és ez a sikerén, meg a műszaki minőségén is látszik. A következő generáció megtartaná a formákat, az is egy guruló, ódon kastélynak nézne ki, de a bódé alatt a legfejlettebb technikákat használná. A platform alumíniumból, a váz többi része meg karbonszál erősítésű műanyagból készülne. Valószínű, hogy azt is V12-es, BMW eredetű motor fogja hajtani. A vásárlók ragaszkodnak a méretes erőforrás erőfölényéhez és exkluzivitásához, de a korszellem jegyében persze lesz belőle plug-in hibrid változat is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?