2018-ban érkezhet a Bugatti Chiron Targa

Targa kivitel is lesz a Bugatti Chironból, legkorábban 2016-ban érkezhet

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Bugatti az utolsó simításokat végzi a hamarosan debütáló Chiron modelljén, melynek Targa változata a legfrissebb hírek szerint 2018-ban léphet piacra.


Külföldi források szerint a francia szupersportautó kezdetben kupé, később pedig targa változatban is elérhető lesz. Utóbbi kivitelnél a szélvédő és a hátsó rész között várhatóan egy T-összeköttetés lesz, amely továbbra is garantálja majd a statikai stabilitást nagy sebességnél.
Hirdetés

A gyártó szűkszavú maradt a Chiron motorját illetően. A korábbi jelentések alapján egy négyturbós, 8,0 literes, W16-os kerül majd beépítésre, amely 1500 lóerőt és ugyanekkora nyomatékot szolgáltat. Ezzel a szupersportkocsi mindössze 2,3 másodperc alatt gyorsul majd 100 km/órára. Elméletileg csupán 500 darab készül majd a Chironból, a pletykák szerint pedig 120 darab már el is kelt belőle. A vevőkhöz az első darabok a kupé változatból 2017-ben érkezhetnek, melynek ára 2,2-2,5 millió euró között (kb. 682-775 millió forint) mozog majd.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?