2018-ban újabb BMW i modell érkezhet

i5 vagy i7 lehet a BMW következő plug-in hibridje

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nem hivatalos információk szerint 2018-ban érkezhet a BMW következő i modellje, amely a Tesla Model S-nek kíván konkurenciát állítani.


A pletykák szerint F18 kódnévvel érkezhet a következő BMW i modell, amely várhatóan az i5 vagy i7 nevet fogja viselni. Az autó a jövő évben érkező új 5-ös sorozat padlólemezét kapja meg hosszított tengelytávval. Ezzel kellő mennyiségű hely áll majd rendelkezésre az akkumulátorok elhelyezésére. Furán hangzik az az állítás, hogy a Tesla Model S-sel kíván ringbe szállni a új i BMW, hiszen míg a Tesla egy teljesen elektromos autó, addig az i5/i7 plug-in hibrid lesz. A bajorok elsősorban Észak-amerikai és kínai piacra szánják a modellt. A külső megjelenést illetően a 6-os Gran Coupé és a következő generációs 7-es keveréke lesz.
Hirdetés
Az autót elméletileg úgy fogják tervezni, hogy három különböző módban lehessen vezetni: elsőkerékhajtással tisztán elektromos üzemben, hátsókerékhajtással szintén elektromos üzemben és összkerékhajtással hibrid üzemben. Az i8-ba beépített háromhengeres 1,5 literes motor helyett az új i modellbe várhatóan négyhengeres, nagyobb lökettérfogatú motor kerül. A belsőégésű motor teljesítménye 245 lóerő, az első tengelyt hajtó villanymotor 204 lóerő, a hátsó tengelyt hajtó elektromotor pedig 95 lóerős lesz. Ezzel 544 lóerő rendszerteljesítmény áll majd rendelkezésre. Tisztán elektromos üzemben 130 km-t lehet majd autózni. Az i5/i7 modell koncepcióként már idén ősszel bemutatkozhat a Frankfurti Autószalonon.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?