202-vel mértek be itthon egy Genesis limuzint

Olyan autót fotózott le 200 fölött a rendőrség, amivel szinte nem is találkozunk az utakon

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ritka az ennyire nagy tempójú rendőrségi fotó, de a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság legfrissebb fogása nem csak ezért, hanem az autó miatt is érdekes.

Komoly sebességgel fotóztak le egy autóst a Tolna megyei rendőrök. A 6-os úton Dunaföldvár közelében mérték a közlekedők sebességét, amikor a traffipax kijelzőjén a megengedett 90-es tempó több mint duplája jelent meg az egyik közeledő autónál. 202 km/h sebességgel mérték be a fekete limuzint, ami már önmagában is különleges, de Magyarországon maga az autó is igencsak ritka, ugyanis egy Genesis G80-ról van szó, melyet nem hogy nálunk, de Európában sem árulnak.
A Genesis a Hyundai luxusmárkája, melyet elsősorban Amerika számára épített fel a gyártó. Olyan különleges modelleket mutatott be, melyben a legfrissebb technológiájukat prémium minőségű anyagok használatával ötvözte, így nem csoda, hogy a Hyundai és a Kia modelljeiben is egyre jobb anyagokkal találkozhatunk. A Genesis G80 padlólemezére épült például a Kia Stinger is, melynek motorját is a luxusautótól örökölte, a 3,3-as V6-ossal pedig nem nehéz átlépni a 200-as tempót. A gyorshajtót persze nem menti fel a büntetés alól a különleges autója, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai azonnal intézkedtek a sofőr ellen és felelősségre vonták, aki nem tagadta a gyorshajtást, 300 000 forintos bírságot és nyolc büntetőpontot kapott.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?