2020-ban jöhet a BMW 8-as Coupé

Újjáéledni látszik a BMW 8-as sorozat

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az ezredforduló előtt állt le a 8-as BMW-k gyártása, most úgy tűnik, hogy még ebben az évtizedben újjáélesztik a legnagyobb bajort.


A legfrissebb jelentések szerint a BMW még 2020 előtt szeretné újra piacra dobni legújabb zászlóshajóját, a 8-as sorozatot. Bennfentesek szerint a müncheniek kutatás és fejlesztés központjában azon törik a fejüket, hogy kettő vagy négyajtós legyen az óriás kupé. Ha előbbi valósul meg, akkor közvetlen vetélytársa lesz a Mercedes-Benz S-osztály Coupénak, amelynek tavaly nyitott tetejű változata is megjelent a piacon.
Hirdetés

Amennyiben a négyajtós kivitel valósul meg, akkor a jelenleg futó legnagyobb négyajtós kupénak, a 6-os Gran Coupénak lesz a nagytestvére. Ajtószámtól függetlenül az autó a legújabb 7-es sorozatnál is alkalmazott CLAR platformra épül, amely nemhivatalos információk szerint a dingolfingi gyárban készülhet majd el az évtized vége felé. A BMW jövő évben adja ki termelési terveit, amelyben már minden bizonnyal a 8-as sorozatról is fognak közölni információkat.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?