2020 előtt nyugdíjba megy a BMW Z4

Öt éven belül lecserélik a BMW Z4 sorozatot

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A BMW hivatalosan is bejelentette a Z4 roadsterrel kapcsolatos terveit. A modellt még az évtized vége előtt szeretnék lecserélni.


Klaus Fröhlich, a BMW főmérnöke kijelentette: "azt szeretném, hogy a Z4 utódja 2020-ig piacra kerüljön." Valószínűleg a bajorok nem fognak addig várni, Fröhlich csupán óvatosságból jelölte meg ezt az időpontot. "Ha jobban megnézzük, akkor fel kell ismernünk, hogy a piac ezen szegmense zsugorodik." - folytatta. Példaként nézzük meg Kínát, amely a BMW egyik legdinamikusabban növekvő piaca, a roadster utáni érdeklődés azonban itt is alacsony szinten marad. "A kínai vásárlókat nem érdekli a roadster." - mondta Fröhlich.
Hirdetés

A legújabb pletykák szerint az új Z4-es Z5 névvel kerül majd forgalomba. Az i3 és i8-hoz hasonlóan karbonszálas vázat és behúzható vászontetőt kap. Amennyiben igény lesz rá, a keménytetős vagy coupé változat várhatóan néhány évvel később kerül majd piacra. A jelenlegi nem hivatalos információk szerint 2017-ben jelenhet meg a Z5, jóval megelőzve a 2020-as céldátumot.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?