2024-re állhat helyre az újautó-piac a Porsche Hungária szerint

A Volkswagen-konszern hazai forgalmazója szerint hamarosan vége a bizonytalan várakozási időknek

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Németh Balázs, a Porsche Hungaria ügyvezető igazgatója szerint 2024-re a megrendelt autókat a kereskedők már tervezhetően fogják tudni átadni a vevőknek, ezzel megszűnhet a bizonytalan várakozási idő és helyreállhat a hazai újautó-piac.

Az idei évben mintegy 30 ezer új személyautót és kisteherjárművet értékesített a Porsche Hungaria, a hazai újautó-piac igencsak méretes szereplője. Ezzel növekedni is tudtak, egy évvel korábban ugyanis az importőrhöz kapcsolódó márkakereskedések 28 789 autót adtak el. A javulást Németh Balázs elsősorban azzal magyarázta, hogy két fontos márkája, az Audi és a Volkswagen megfelelő mennyiséggel tudott reagálni a megrendelésekre. 2022-ben a Porsche Hungariához tartozó márkák eladásainak 75 százaléka céges megrendelés volt, míg az eladott járművek mintegy 60 százaléka a piaci trendnek megfelelően városi terepjáró.
Hirdetés
A német Volkswagen csoport márkáit importáló cég vezetője szerint a jövő évben javulhat a magyarországi újautó-piac ellátottsága, és csökkenhet a megrendelt autókra a várakozási idő a nyugat-európai piacon kialakuló recesszió következtében, mivel nagy számban érkezhetnek meg és kerülhetnek forgalomba a 2021-ben és 2022-ben megrendelt járművek. "A jövő évet egyidejűleg még sújtani fogják a szállítási bizonytalanságok" - tette hozzá. Az ellátottság javulásának következtében állítása szerint a szállítás pontos idejével kapcsolatos bizonytalanságok valószínűleg megszűnnek majd, ám arról nem beszélt, hogy elképzelése szerint mennyivel lesz rövidebb a várakozási idő 2024-ben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?