20,9 milliót kérnek ezért az 1982-es Audiért

Számodra megér ennyit egy eredeti Audi quattro, friss OT rendszámmal?

Újabb érdekes hirdetésre bukkantunk a Használtautó.hu kínálatában, ezúttal egy öreg Audit hirdetnek szemöldökborzoló áron. Vajon jogosan kérnek el a 42 éves négykarikásért több mint 20 millió forintot?

Kevés autóra lehet valóban jogosan rámondani a legendás jelzőt, ám a '80-as években gyártott, eredeti Audi quattro biztosan egy közülük. Az öthengeres, 2,2 literes, turbófeltöltővel szerelt, 200 lóerős benzinmotor hangja is ikonikus, a '80-as évek elején úttörő, formabontó technikának számított. Mindez az Audi híres quattro összkerékhajtásával kombinálva 7,1 másodperces 0-100 eredményt és 222 km/órás végsebességet tudott. Mára valódi ritkaságnak számít, főleg akkor, ha számításba vesszük a mindösszesen 113 ezer kilométeres futásteljesítményt és a friss muzeális minősítést. Ennek fényében már csak egyetlen kérdés marad: szerinted megér ez a csomag 20,9 millió forintot?
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2024.06.19. at 10:03
    Permalink

    Namost ha van autó széles e világon, ami megér minden egyes kib.szott fillért, ha patika állapotú, akkor az Audi Quattro (és a Lancia Delta HF Integrale, Maserati 2.24, Shamal és még lehetne sorolni) a dobogósok között van. Igen, ha lenne most elkölteni való 20 millióm, akkor biztosan erre költeném el, és nem valami idétlen, közönséges, harsány, trendi, esetlen, agyoncsicsázott, őszintétlen mai autóra. Csodás típus, legenda, a legnagyobbak között is az egyik legnagyobb!

Vélemény, hozzászólás?