2,1 literes fogyasztással jön az i8 Spider

Kevésbé lesz hatékony a hónap végén érkező kabrió BMW i8

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Még ebben a hónapban megismerjük a BMW futurisztikus sportkocsijának kabrió változatát, az i8 Spider néhány részletére már fény derült, most a gyártás folyamatait leshetjük meg.


Kicsapta az Ászt a BMW az i8-cal, a futurisztikus, rendkívül hatékony hibrid hajtással megépített, felfelé nyíló ajtós sportkocsinak nem is lenne szabad léteznie. Ám itt van, méghozzá már három éve, tehát közeleg a frissítés. Ez viszont nem lesz egyszerű, ugyanis ahogy az i3-nál, itt is új modell érkezik, ám az i8s egyelőre még nem biztos, hogy bemutatkozik. Annál biztosabb viszont a nyitható tetős Spider, aminek gyártási folyamataiba és tesztelésébe kukkanthatunk bele most.
Hirdetés

Az i8 Spider vászon borítású kemény teteje elektromosan lesz nyitható. A videóban látszik, ahogy a szerkezetet beemelik, vélhetően hasonlóan fog hátrafordulni, mint a Ferrari 575 Americáé. Az i8 Spider néhány adata is kiderült, amik között látható, hogy kevésbé lesz hatékony, mint a kupé. A 2,1 literes fogyasztás egy decivel rosszabb, mint a kupé fogyasztása, ez vélhetően a plusz merevítések okozta nagyobb súlynak és a változott formatervnek tudható be, emellett károsanyag kibocsátása is 48 g/km a 44 helyett.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?