215 lóerővel Genfben, 300-zal jövőre a WRC-ben a Mini

Jön a Mini Countryman John Cooper Works

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

JCW, azaz John Cooper Works elnevezés jelöli a legerősebb Miniket, tavasztól a legújabbnak számító Countrymanből is lesz ilyen, jövőre pedig jön a WRC.

Mini JCW WRC - azaz Mini John Cooper Works World Rally Car, így hívják a Countryman alapú raliautót, amivel jövőre immár a teljes évadban vesz részt a Mini a rali "vébén". Ennek ellenére Countryman John Cooper Works egyelőre még nem létezik. A hiányt majd jövő tavasszal, a kapuit március elején nyitó Genfi Autószalonon pótolja a Mini, akkor mutatkozik ugyanis be a földi halandók számára is elérhető modell.
A Mini Countryman John Cooper Works úgy hasonul majd a raliautóhoz, mint a Citroën DS3 Racing a DS3 WRC-hez - míg a WRC-k 300 lóerősek, az utcai verziók kevéssel 200 lóerő fölött teljesítenek. A DS3 Racing 207 lóerejénél izmosabbnak, 215 lóerősnek ígérkezik a többi Mini John Cooper Works verziónál hajszálnyit felpiszkáltabb Countryman. Arról azonban egyelőre nincs információ, hogy vajon ez elegendő-e ahhoz, hogy elérje a DS3 Racing 6,5 másodperces 100 km/órára gyorsulását - amit egyébként a sima, a Countrymannél könnyebb Mini is tud ezzel a motorral.
Hirdetés
Az újdonságot most állítólag Ausztráliában tesztelik, hogy jövő tavasszal végleges verziójával, teljes műszaki adatsorával állíthassák ki Genfben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?