217 lóerős teljesítménnyel is várható az új Nissan Leaf

Nissan Leaf E-Plus: nem csak a teljesítménye lesz nagyobb

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Erősebb motor, nagyobb kapacitású akkumulátor, gyorsabb tölthetőség - ezeket mind ígéri a Nissan Leaf E-Plus verziója. A róla érkezett infók azonban még nem a gyárból valók.


A Tesla Model 3 ellenfelének szánja a Nissan a Leaf E-Plus verzióit, ami az idén piacra lépő második generációs Leaf non plus ultra kiadásaként várható. A PushEVs beszámolója szerint az alap Leafnél mintegy 5000 dollárral (1,5 millió forinttal) magasabb áron várható verzió 160 kW (217 lóerő) teljesítményű villanymotort kaphat, amivel az alapverzió 8,5 másodpercesnek ígért 100 km/órára gyorsulásánál 2 másodperccel jobbat tudhat.
Hirdetés

A Leaf E-Plus akkumulátorát az LG Chemtől várhatjuk, méghozzá 64 kWh kapacitással, így a hatótáv 360 kilométer felettinek várható a nagyobb erejű motorral is. Ami talán még fontosabb: a fedélzeti töltő már nem csupán 6,6, hanem 11-22 kW-os is lehet, ami mellett megmarad a DC villámtölthetőség is, ráadásul 50 helyett 100 kW-tal. További plusz, hogy az akkumulátor aktív hűtést kap, ami a Leaf alapverziójában nincs meg.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?