2,5 év összerakni a legjobb DeLorean modellt

Heti rendszerességgel hozza a postás az Eaglemoss DeLorean alkatrészeit

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Talán a kapható legtökéletesebb DeLorean időgép-modellt dobta piacra az Eaglemoss. Horror áron ugyan, de miénk lehet az 1:8-as modell, amit magunk rakhatunk össze 2,5 év alatt.


Szinte lehetetlen tökéletes DeLorean időgép-modellt kapni, a legtöbb elnagyolt, ki nem dolgozott, vagy éppen egyáltalán nem hasonlító részletekkel kerül piacra. Az Eaglemoss most ezen változtat, talán a legtökéletesebb Vissza a jövőbe időgépet dobják piacra 1:8-as méretarányban. Csak, hogy minden tiszta legyen, az Eaglemoss nem árul összeszerelt modelleket, darabokban kell megvásárolnunk, vagy előfizetéssel házhoz szállíttathatjuk a hetente megjelenő új alkatrészeket. Elég idegőrlő, de fantasztikus modelleket dobtak már így piacra, az utóbbi idők legsikeresebbike például a James Bond filmekből ismert Aston Martin DB5 volt, szintén 1:8-as méretben, működő kémkütyükkel.
A DeLorean időgépet a tervezők bevallása szerint egy valódi autó 3D-s szkennerrel való beolvasásával készítették, így az arányai tökéletesek, ebbe kétség kívül nem is lehet belekötni. A Brown doki által beszerelt alkatrészek, műszerek, kiegészítők és kábelek közel tökéletesek, valamint ahová lehetett, LED-es világítást terveztek, amiket a középkonzol időáramkör kapcsolójának oldalán lévő gombokkal hozhatunk működésbe, vagy a féklámpát a pedál lenyomásával.
Hirdetés
Alapvetően az „A” időgépet, vagyis a legelső verziót építhetjük meg, de kiegészítőként jár hozzá a második epizódból ismert Mr. Fusion hulladékégető rendszer, valamint a repüléshez kifordítható kerekek. Az ablakok lehúzhatóak, a sirályszárnyas ajtók természetesen működnek, és még a fényszórók keretét is hajlítva tervezték, és ez így van jól, mivel ez egyik DeLoreanen sem egyenes. Egyetlen ordas hibát mégiscsak elkövettek, a főbb alkatrészek, így a karosszériaelemek is fémből készülnek, mégsem voltak képesek bevállalni a szálcsiszolást, egyszerűen ezüstre fényezik. Kár, pedig az árába igazán belefért volna, viszont még így is a legjobb modell. Az Eaglemoss DeLorean időgép alkatrészei 130 hét alatt érnek a megrendelőkhöz, tehát 2,5 évbe telik a modell összeszerelése. Az ára tetemes, a végösszeg több mint 300 ezer forintra jön ki. Angliában indul a forgalmazás, nem kizárt, hogy nálunk is elérhető lesz.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?