25 éves a Suzuki Wagon R

Negyed évszázados az egykor Esztergomban is gyártott Suzuki

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Habár nálunk már nem forgalmazzák, Japánban még mindig népszerű a Wagon R típus, amely negyed évszázados korba lépett.


Először 1993-ban láthatta a nagyközönség a Wagon R típust, amikor csatlakozott a kei car kategória csöppségeihez. Azóta több millió példány kelt el belőle, a japán belpiacon például 4,6 millió darab, de nálunk is népszerű volt az Esztergomban gyártott Wagon R+ kisautó.
Hirdetés

A típus életének 25. évfordulójára különleges kivitellel készült a gyár, amely az Anniversary utónevet viseli. Háromféle változatban érhető el, név szerint a Hybrid FX Limited, a Hybrid FZ Limited és a Stingray Hybrid X, amelyeknek a dizájnja is eltérő. Persze a dobozforma mindegyiknél ugyanaz, ám az autók orra markánsan különbözik egymástól. Mindegyik modellhez külön színpaletta jár, illetve többféle 14 vagy 15 colos könnyűfém keréktárcsák közül választhatnak a vásárlók. Emellett természetesen az utastérben is érezhető, hogy jubileumi kivitelről van szó, a karosszéria színéhez passzoló üléshuzatokkal.

Ami nem változik az ünnepi modellekben, az az erőforrás. Nem is nagyon változhatna, ugyanis a kei car kategória szigorú szabályok közé szorított autókat takar. A 660 köbcentis benzineshez könnyű hibrid rendszer és egy CVT sebességváltó csatlakozik, mindez azonban első- vagy összkerékhajtással is társulhat.

Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?