2,5 tonnát 260 km/órával repíteni? A friss Touareg R képes rá!

Gyorsulás- és végsebesség-teszten a Volkswagen csúcsragadozója, a konnektoros hibrid Touareg R

Nem a bajorok csináltak először konnektoros hibrid sportmodellt közel 2,5 tonnás saját tömeggel, a Volkswagen Touareg R már évek óta ezt a receptet követi. Most viszont megérkezett a frissítés, természetesen a német autópálya korlátlan szakaszára is.

Ugyanazt a konnektoros hibrid hajtásláncot kapta a frissítés előtt is a Touareg R, műszakilag szinte azonos formában járt tehát nálunk néhány évvel ezelőtt. Ekkor a teszthét során egyáltalán nem bizonyította rátermettségét versenyautóként, ám amit a sportosság terén nem tudott megadni, azt tekintélyt parancsoló kiállásával és nyers erejével hozta be. Ha kíváncsi vagy a teljes tesztre, akkor ide kattintva olvashatod el. Most azonban az új arccal tették próbára teljesen más körülmények között, az alábbi videóban ugyanis éppen az számít, amit a legjobban tud a hatalmas, közel 2,5 tonnás masina. Az állórajtból történő gyorsulás és a méreteihez mérten félelmetes végsebesség tekintetében - érthető módon - nem okoz csalódást a 462 lóerős rendszerteljesítmény és a 700 newtonméternyi maximális forgatónyomaték, a hangélményről pedig a 3,0 literes, V6 elrendezésű, benzines erőforrás gondoskodik, amely önmagában is 340 lóerős. Ha kíváncsiak vagytok erre az élményre a sofőr szemszögéből is, akkor mindenképp nézzétek meg az alábbi videót.
Hirdetés
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?