250 km/órára képes az orosz jachtszállító

Dartz Prombron Nagel - jachtszállító 2000 lóerővel

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A RussoBaltique 100 évvel ezelőtti Monte Carlo győzelme előtt tiszteleg az izmos, páncélozott jachtszállító.


Mivel az orosz Dartz Prombron a száz évvel ezelőttről ismert RussoBaltique utódjának tartja magát, a Gray Design-nal közösen épített legfrissebb modelljüket, azaz a Nagelt az 1911-ben Andrey Nagel és Vadim Mikhailoff által Monte Carlo győzelemre vitt RussoBalt C24/55 Monte Carlo emlékére építették. A modell nevét tehát a győzelmet szerző autóversenyző adta.
Miként a Dartz összes autója páncélozott, a Gray Design vezetője, Eduard Gray által tervezett Nagel is az. A lamborghinis vonalakkal rajzolt, de az olasz versenyistálló modelljeinél méretesebb Nagel négyajtós, motorja pedig állítólag kereken 2000 lóerős. 250 km/órás végsebessége nem nagy különlegesség, az viszont kétségtelenül egyedi, hogy ezt 15 méter hosszú, 5 tonnás jachtot húzva is tartani tudja. Persze legálisan legfeljebb 80 km/órával haladhatna...
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

  • 2017.10.31. at 16:14
    Permalink

    Miért nem csodálkozom azon,hogy orosz:-)?Ha jól gondolom,akkor még venni is fogják a “becsületes”orosz emberek.Az meg nem nagyon érdekel senkit ott,hogy mennyi a legális sebességhatár….

Vélemény, hozzászólás?