26 város kapott MVM Mobiliti töltőket állami támogatással

71 villanyautó-töltőt telepített az MVM Mobiliti a Jedlik Ányos Terv keretében

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az említett töltők közül 58 darabot telepítettek saját forrásból, 11-et vettek át az MVM Partnertől, kettőt pedig más üzemeltetőtől. Hamarosan további nyolc, a Jedlik Ányos Terv keretei közt épült töltő kerül át a Mobiliti kezelésébe.

A 2015-ben elindított Jedlik Ányos Terv az elektromos járművek használatához szükséges alapvető infrastruktúra kialakítását tűzte ki célul. A terv keretei közt Magyarország legnagyobb e-töltő-hálózatát működteti az MVM Mobiliti Kft. Az 1500 e-töltési pontból álló, teljes országos lefedettséget biztosító töltőállomás-hálózat összesen 71 elektromos töltővel bővült 2018 óta az ország 26 városában a Jedlik Ányos Tervnek hála.
Hirdetés
Az önkormányzatok is aktív szerepet kaptak a töltő-infrastruktúra kialakításában és fejlesztésében, így kiderült, hol nagyobb az igény az e-töltőkre. Egerben és Szombathelyen például 5-5, Győrben pedig 10 töltőt telepített a Mobiliti. A töltőket ráadásul a telepítéstől számított minimum 5 évig karbantartják és üzemeltetik is.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?