280 lóerővel jön az Opel Astra OPC

Jövőre érkezik a 280 lóerős Astra OPC

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Minden idők legerősebb gyári Astrája lesz a jövőre érkező 280 lóerős, 400 Nm csúcsnyomatékú, de továbbra is, elsőkerék-hajtású OPC-változat.

Közel háromszáz lóerőt rászabadítani az első kerekekre nem kis vállalkozás, legalábbis ha azt szeretnénk, hogy az autó élvezetesen vezethető is maradjon, ne csak birkózó edzőpartnerként vegyük hasznát.
Az Opel azonban nem retten meg a kihívásoktól, ugyanis a jövőre érkező új Astra OPC-ben nem kevesebb, mint 280 lóerőt és 400 Nm-t teljesít a közvetlen befecskendezéses, turbós Family II elnevezésű kétliteres benzinmotor, és ezzel megszületik minden idők legerősebb gyári Astrája, ami 250 km/órás végsebességével szintén rekordot dönt. Hatalmas légbeömlőkkel tűzdelt első lökhárítójáról könnyű lesz felismerni, de a kerékjáratokat teljesen kitöltő 20 colos kerekek is árulkodók lesznek, míg belsejében az integrált fejtámlás kagylóülések és a sportos OPC kormánykerék jelzik a modell kiemelkedő jellegét.
Hirdetés
A többi GTC modellhez hasonlóan az Astrában is a GM/Saab által kifejlesztett HiPerStrut felfüggesztés biztosítja a kormány finom kezelhetőségét az első kerekeket gyötrő hatalmas nyomatékkal szemben. A speciális futómű mellett az autóban mechanikus, részlegesen önzáró differenciálmű is segít a kerekek kipörgésének megakadályozásában. Akárcsak elődjében, ebben is lesz OPC-kapcsoló, mellyel a FlexRide állítható lengéscsillapítók keménységét lehet szabályozni, az autó megállítását versenyautókon használt Brembo fékrendszer biztosítja.
A futóművet az F1-ben sikertelen, de Le Mans-t nyerő, majd DTM-ben versenyző Joachim Winkelhock segítségével hangolták ideálisra a Nürburgringen, és a versenyző úgy nyilatkozott, hogy az autó “nem csak a Nürburgringen lesz meggyőző a vezetésért rajongó sofőrök számára.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?