30 milliárdos fizetés Hamiltonnak és Buttonnak

225 milliós havi fizetést kaphatna a két világbajnok

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Öt-öt éves szerződést ajánlott a McLaren-csapat mindkét versenyzőjének, amire 100 millió fontot, vagyis kb. 30 milliárd forintot hajlandó áldozni.

Sohasem fukarkodott versenyzői fizetésével a McLaren-csapat, amely nem egy esetben sztárgázsival nyerte meg a legjobb pilótákat. Jelenlegi versenyzői felállásuk Lewis Hamiltonnal és Jenson Buttonnal az egyik legerősebb a mezőnyben, hiszen egyetlen más csapat sem dicsekedhet két világbajnokkal. Ráadásul a brit piacon két nagyon komoly reklámértékű versenyzőről van szó, akikre hosszú távon építve lehet szponzori szerződéseket kötni.
Nagyon jól tudják ezt a McLarennél, ahol 100 millió fontot, kb. 30 milliárd forintnak megfelelő összeget lennének hajlandóak elkölteni két versenyzőjük fizetésére 2013 és 2017 között, amennyiben úgy döntenek, hogy maradnak. Ez évi 6 milliárd forintot jelent, amit ha egyenlően osztanak meg, akkor a két versenyzőnek fejenként évi 3 milliárdot kellene bevallania (valószínűleg Hamilton magasabb gázsival számolhat). Ebből a legkedvezőbb adóparadicsomokban 10%-ot be kell fizetni, de a többivel szabadon gazdálkodhat az ember.
Ezt alapul véve, a havi fizetésük nettó 225 millió forint lenne. Ha magyar viszonyokkal számolunk, akkor kéthavi fizetésükből megvehetnének egy pesti tízemeletes (44 lakásos) panelházat, de már Londonban is kapnának egy három hálószobás, tetőteraszos kéglit, igaz, nem a legfelkapottabb helyen.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?