300 forint fölé megy a benzin ára

Pénteken a gázolaj sem ússza meg, drágulni fog a benzinnel együtt

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ma csak a benzin drágult, viszont a következő áremelésnél vele együtt a gázolaj ára is növekedni fog.

A szerdaihoz képest is nagyobbat emelkedik a benzin ára, igaz csak egy forinttal a Holtankoljak.hu értesülései szerint. Tehát a 95-ös benzin átlagára bruttó 7 forinttal emelkedik, ám szerdával ellentétben a gázolaj árcédulája sem marad érintetlen. A dízelmotorok tápláléka bruttó 4 forinttal lesz drágább. Tehát a 95-ös benzin literjét átlagosan 301 forintért kínálják majd, míg a gázolaj literjét 322 forintért.
Hirdetés
Természetesen továbbra is igaz, hogy érdemes jól megválasztani a tankolás helyét, hiszen a töltőállomások között akár 50 forintos különbségek is adódhatnak. Többnyire az autópályák mentén drágább az üzemanyag. A jövőben pedig további drágulás várható mindkét üzemanyag esetében, persze csak akkor, ha a kijárási korlátozások enyhítésével növekedni kezd a kereslet. Az elemzők szerint ugyanis enélkül mit sem ér a május elsejétől életbe lépett kitermeléscsökkentés.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?