300 km-es hatótávot ad az Opel villanyteherautója

Vivaro-e néven érkezett az Opel elektromos kisáruszállítója

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Az Opel PACE! névre keresztelte új stratégiáját, miszerint 2024-től jelentős mértékben elektromos hajtású modellekből fog állni a modellkínálatuk, a Corsa-e után itt a Vivaro-e.

Jelentős elektromosításon viszi keresztül modellkínálatát az Opel és testvérmárkája, a Vauxhall. A PACE! stratégia szerint 2024-től mindegyik autójukban lesz valamilyen elektromos rásegítés, vagy akár teljesen elektromos hajtás. Utóbbiak első modellje volt a Corsa-e, a második pedig a frissen bemutatott Vivaro-e, az Opel első teljesen elektromos kisáruszállítója. A Vivaro-e ugyanarra az EMP2 padlólemezre épül, melyre a PSA konszern számos további modellje, és kétféle akkumulátor csomaggal lesz elérhető.
Hirdetés
Az új elektromos Opel Vivaro-e kisebbik, 50 kWh-s akkumulátorával 201 kilométeres hatótávot, 75 kWh-s csomagjával pedig 298 kilométeres hatótávot ad. Az új modell piaci megjelenésére 2020 első feléig kell várnunk, utána pedig még további modellek csatlakoznak majd a teljesen elektromos Opelek kínálatához. Érkezik például a Combo Cargo és Combo Life, de ugyanígy a Zafira személyszállító kivitele, a Zafira Life is elektromosan, vélhetően még a 2020-as évben.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?