300 milliós BMW a Használtautó.hu kínálatában

Eladó a BMW Nazca C2 Spider, méghozzá itthon

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyetlen darab készült a BMW Nazca C2 Spider koncepcióból, és pont hazánkban eladó. A Használtautó.hu rendszerében 300 millióért kínálják.


Döbbenetes hirdetésre leltünk a Használtautó.hu rendszerében. 300 millió forintért kínálják a BMW Nazca C2 Spider tanulmányautót, amit az Italdesign tervezett, a hirdetés szerint 1991-ben, ám az olaszok szerint[/url] 1993-ban, és mindössze egyetlen darab készült belőle. Valahonnan nagyon ismerős volt az autó, aztán rádöbbentem, hogy gyerekkoromban volt szerencsém játszani vele a Need for Speed 2-ben. A második rész Special Edition szériájában szerepelt. A legdurvább az, hogy állítólag érvényes külföldi okmányokkal rendelkezik, mindössze 4700 kilométert futott, és a leírás alapján azt is megértjük, miért került fel a Használtautóra. E1 tiszteletbeli darab van a világon, olasz tervező dizájner magánszemély tulajdonában, eltávozott az élők sorából, így az örökösök eladnák.” Kimagasló eszmei értéke miatt árverésen gondolkoznak az eladók, a hirdetés feladóját állítólag rokoni szálak fűzik az örökösökhöz, ezért vállalta ő az értékesítést. A leírás szerint márciusban szállítják hazánkba, majd a Balaton környékén lesz majd megtekinthető a komoly érdeklődők számára, sajnos a médiának nem. A hirdetés természetesen a komoly gyűjtők figyelmét keltheti fel leginkább. Jobb is, ha nem kerül akárki kezébe, azért nem lenne jó összetörni a Vácin az egyedülálló darabot.
A Need for Speed játékok nagy újítása volt, hogy az autókhoz videók is jártak. A koncepció itt csak Italdesignként szerepelt, kisfilmjét 2:45-től találjuk:
Nem kellett sok keresés, gyorsan megtaláltam a hirdetéshez használt képeket a Google-ben is. Kissé megkérdőjelezhető a hirdetés valódisága - bár simán lehet, hogy igaz -, furcsa, hogy pont nálunk akarják eladni, mikor nyugaton valószínűleg jóval könnyebben és többet adnának érte. Azért a különleges hirdetés jó okot ad, hogy megemlékezzünk Giugiaro mesterművéről, amit a legendás BMW M1 utódjának szántak. A hirdetésben szerelő BMW Nazca C2 Spiderből mindössze egyetlen darab készült valóban, ahogy a hirdetés is említi. Volt elődje, Nazca M12 néven, ami gömbölyűbb lámpákat hordott és egyébként 2011-ben ő is felbukkant eladásra Csehországban, akkor átszámítva hasonló összegért, 300 millió forint környékén vitték el. Összesen 3 db készült belőle, az első az 1991-es M12 volt, utána a C2 következett, a hirdetésben is szerelő kabrió, azaz a C2 Spider csak 1993-ban mutatkozott be. A hirdetés képei és adatai szintén alátámasztják, hogy a Spiderről van szó.
Hirdetés

Az autókat az Italdesign tervezte és az Alpina által felhúzott, a BMW 8-as sorozatából származó motorok hajtják őket. Kérdéses, hogy a hirdetésben szereplő példányban mi dobog, már ha egyáltalán dobog valami. A leírás és az Italdesign hivatalos adatlapja szerint 380 lóerős, 5660 köbcentis V12 hajtja, amit a 850CSi-ből örökölt. Ehhez mindössze 1000 kilós kasztni és 6 sebességes manuális váltó társul. Végsebessége 311 km/h. Megkívánható. A kor szellemében sirályszárnyas ajtókat, teljes üvegtetőt és szénszálas erősítésű polimer kasztnit kaptak. Hasonló sportautóformát csak a BMW i8 hibrid hordott azóta is. Az Italdesign oldala azt is hozzáteszi, hogy a 61. Monte Carlo Nagydíjon mutatták be a közönségnek.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?