3000 lóerős dragster a világ leggyorsabb Vauxhallja

Lóerők ezreivel ünnepel a Vauxhall

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Két keréken száguldó Astrák, 3000 lóerős utcai autó és lehetőség az F1-es pályán való autózásra – ilyen egy igazi autós fesztivál Angliában.

Augusztus 28-29-én rendezik meg a VXR Power Festivalt az angliai Silverstone Circuit létesítményben. Nem csak az F1-es versenypálya aszfaltcsíkján lesznek látványos események, hanem a parkolókban is lesznek bemutatók. A két keréken gördülő Astrák fényét némileg elhalványítja majd a világ leggyorsabb Vauxhalljának megjelenése, igaz, az 1967-es évjáratú Victor FD-nek már nincs sok köze az eredetihez. A 8,8 literes, biturbó V8-as motor teljesítménye 3000 lóerő, ami a Red Victor, azaz Vörös Győztes névre keresztelt autót 4,8 másodperc alatt gyorsítja 248 (!) km/órás sebességre, így a negyedmérföldes távon közel 320 km/órás sebességet ér el. Egyelőre azonban nincs meg az optimális beállítás, ennél még számottevően gyorsabb lehet az autó, a készítők 386 km/órás csúcssebességet várnak az optimálisan működő járgánytól a 408 méteres távon. A legszebb az egészben, hogy az autónak rendszáma van, azaz teljesíti a közúti közlekedéshez szükséges összes előírást. A fesztivál bevételeit jótékony célra fordítja a GM angliai leányvállalata.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?