306 lóerővel érkeztek a legerősebb Minik

A márka történetének legerősebb motorja került most két új Minibe

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Elkészült a Mini két új csúcsmodellje, a John Cooper Works kivitelek új motorja a márka történetének legerősebbje, 306 lóerőt teljesít a Clubman és a Contryman orrában.

A BMW történetének legerősebb négyhengeres benzinmotorja lett a Mini márka történelmének legerősebb motorja is azzal, hogy megkapta a Clubman JCW és a Countryman JCW. A két új csúcsmodell orrába az a Twin Power turbómotor került, amit legutóbb a BMW X2 M35i is megkapott és amely 306 lóerőt és 450 Nm nyomatékot teljesít. Az új motor kettős megfúvású turbóval biztosítja a megfelelő erőt és három hűtőkörrel a hatékony működést. Az új turbómotor már részecskeszűrővel ellátott kipufogórendszert is kapott, mely mindkét modellen két végen keresztül eregeti a megtisztított gázokat. Az új motorhoz nyolcfokozatú automata váltó tartozik kézi kapcsolási lehetőséggel és saját hűtőkörrel, valamint a váltó házban egy 36%-ban zárni képes differenciálmű is helyet kapott.
Hirdetés
Az új modellek alapáron All4 összkerékhajtást kapnak, mellyel a Clubman 4,9, a Countryman 5,1 másodperc alatt futja le a 100 km/h-t és most először érték el az elektronikusan limitált 250 km/h-ás végsebességet. Változtatható menetmódok, adaptív sportfutómű és lengéscsillapítás mindenképp jár a két új modellhez is, melyek motorja 75 lóerővel erősebb, mint a korábbi négyhengeres turbó. Elöl 360, hátul 330 milliméter átmérőjű féktárcsákkal lassít a két új JCW modell, a kanyarstabilitásért és a karosszéria nagyobb igénybevételének tűrése érdekében pedig több új merevítőt építettek az alvázra és a motortérben is egy új toronymerevítőt találunk. A külső stílusa persze legalább annyira számít, mint a technika, így a Clubmannél már elérhető a Union Jack mintás hátsó láma pár, valamint újak a tükrök és a dizájn kiegészítők is. A Most bemutatott két új modell nem sokáig lesz a Mini legerősebb autója, hamarosan érkezik ugyanis a Mini Cooper GP legújabb kiadása, mely vélhetően mind erőben, mind gyorsaságban túlszárnyalja majd a két új JCW-t.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?