325 km/órával a bűnözők nyomában: ABT Audi R8 rendőrautó

Csúcs Audi rendőröknek

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Egyelőre csak egy prototípust készített az ABT a bűnüldözői Audi R8 GTR-ből, de nem kizárt, hogy előbb-utóbb tényleg lesz belőle rendőrautó.

A felelősségteljes tuningot hirdető “Tune it! Safe!” kampány keretében mutatta be az ABT Essenben a rendőregyenruhába öltöztetett Audi R8 GTR-átiratot, mely a korábbi Lotus, Lamborghini és egyéb szupersport rendőrautóktól eltérően még nem segíti a bűnüldözők munkáját, de ha rajtunk múlna, biztos rendelnénk párat kedvenc körzeti megbízottainknak.
A rendőrségi mintázatot a karbonra cserélt karosszéria-elemekre festették rá, az autó alatt sportfutómű és karbon-kerámia fékek dolgoznak. A szupergyors elfogókocsi 19 collos felniket visel nagyteljesítményű Hankook gumikkal. Utasterében Recaro üléseket találunk, ereje pedig az 5,2 literes V10-es motorból származik: teljesítménye 612 lóerő, nyomatéka 550 Nm.
Hirdetés

Az ABT féle Audi R8 3,2 másodperc alatt éri el a százas tempót állórajttal, végsebessége pedig 325 km/h, úgyhogy kellően hangos szirénát kell rá rakni, hogy még idejében félrehúzódhassanak a forgalom nem üldözött résztvevői.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

 • 2017.10.31. at 07:34
  Permalink

  Tisztelt faluházas!
  Megkérdezném Öntől: mi van azokkal a sík hülye rendőrökkel akik alapvetően határőrök voltak, és amikor megszűnt a határőrség egy kőkemény 2, azaz kettő hetes tanfolyammal képezték át őket rendőrré? Ők is aztán marha sokat tanultak…
  Legjobb példa erre ismerősöm, aki ilyen határőr-rendőr volt és amikor egy baráti vitánál felmerült hogy melyik motorkategóriára milyen A-s jogsi kell – mert ugye van keméyn 3 fajta -, fogalma nem volt róla…
  Tisztelettel… na hagyjuk má’…
  (nem beszélve azokról a kissebségi rendőrökről akiket alacsonyabb pontszámmal is felvettek, mert színesíteni kellett kicsit az állományt…)

 • 2017.10.31. at 07:34
  Permalink

  Tisztelt rettenetes nevű!
  Leírom önnek: rendőrnek érettségizett meg még plusz két éves rendőri iskola kell. Jogszabályok büntető törvények és még egyéb dolgok ismerete fejből , nem könyvből.A számítógép ismerete is nagyon fontos, mert azon írják a jelentéseket.És ha a parancsnok kezébe ilyen jelentés kerülne , tele helyesírási hibával mint az öné , de szerintem nem kerülne mert ön már a felvételi dolgoknál kiesne.Úgy látom az ön agya nem borsó, hanem szezámmag nagyságú.
  Tisztelettel

 • 2017.10.31. at 07:34
  Permalink

  nnna ezaz amit egy borsóagyú rendőr kezébe nemadnék volt egy eset még régebben akor az olasz autópálya rendőrség egyik borsónál kisebb agyú sokcsillagavállapján rendőrje tört rommá. ja és mellesleg magyarországon a rendőrségnek nincs pénze tavaly a téligumit nyárira átszerelni nem volt pénz nemhogy abt r8 ra egy ijen egzotikum szerízigénye nem kicsi kb 1 hét használat 2 hét szervíz jah és kb egy szett kereke kerül annyiba mint egy rendes rendőrautó :D:D

Vélemény, hozzászólás?