325 lóerős kombi-fenevad

Limitált szériás Volvo a Heicótól

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Volvo és a Heico együttműködése hozta létre az eddigi legerősebb, szalonból hazavihető Volvót. A száz darabos példányszám és a sportkocsis teljesítmény egy családi kombit takar.

A Heico Sportiv a Volvo egyik hivatalos partnere a tuningolt szériamodellek megépítésében. Együttműködésük eredménye a V70 T6 AWD R-ből továbbfejlesztett csúcskombi, amelyet csupán százdarabos szériában hoznak forgalomba. Ez az eddigi legerősebb Volvo: korábban írtunk ugyan a szintén partnerségben épített C30 Polestar-ról, de az inkább versenyre felkészített utcai autó, mint szériamodell. Az eredetileg 304 lóerős autó teljesítményét 325-re növelték, nyomatéka 440 Nm-ről 460-ra emelkedett. A százas gyorsulás 6,9 másodpercről 5,9-re javult, de a végsebességet meghagyták az elektronikusan korlátozott 250 km/óránál. A hivatalos átlagfogyasztás 10,6 liter, ami szép teljesítmény volna, de ha ekkora teljesítményt csak időnként használnak is ki a tulajdonosok, legalább 4-5 literrel nagyobb fogyasztásra kell számítaniuk.
A futóművet jelentősen, 30 milliméterrel lejjebb engedték. Emellett 19-es kerekeket és nagyon alacsony oldalfalú, 245/35-ös gumikat kapott a Heico-Volvo, amely így már egyáltalán nem vihető le a sima útról, összkerékhajtás ide vagy oda. Sebaj – gondolták a Volvónál –, aszfaltra, autópályára a legjobb eszköz lesz egy kis betyárkodáshoz. A legerősebb Volvo egyedisége főleg belülről különböztethető meg. A Heico saját, alumínium/bőr kombinációjú váltókart és alu ajtózáró gombokat használt a beltér dizájnjához, és a kis szériát jelző plakettet is elhelyezték a műszerfalon. Kívülről a hűtőrács felirata és a kerékagyon elhelyezett céglogó utal a Heico-kivitelre.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?