330 lovas a SEAT Leon Cup Racer

Versenyautót faragtak a SEAT Leonból

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Hogy a SEAT se maradjon ki az idei wörthersee-i tűzijátékból, a márka a GTI-találkozón bemutatta a Leon versenyváltozatát, a 330 lovas Cup Racert.


A versenyautó, mert ez tényleg az, úgy néz ki, hogy akár a DTM-ben is róhatná a köröket: nyomtávszélesítés, kérékjárati-ívtoldatok, karbon szpojlerek, állítható tetőszárny, diffúzor, bukócső, akár szekvenciális váltó, versenykormány, elektronikus vagy mechanikus differenciálzár, ötpontos biztonsági öv, tűzoltópalack és minden, ami kell.
A Leon Cup Racer előrevetíti a túraautó-bajnokságok jövőbeli szereplőit. A versenykocsit a bemutatót követően éles tesztekkel készítik fel a valódi versenyzésre.
Hirdetés

Az új Leonra épülő változat matt szürke fényezést kapott, narancs beütésekkel, 18 hüvelykes versenykerekei látványosak, a nyomtáv 40 milliméterrel szélesedett. A karosszériát a maximális leszorítóerő, a motor- és a négydugattyús fékek hűtése érdekében alakították át. Utóbbit szolgálja a felni küllőinek kialakítása is.
A szériagyártású modellhez hasonlóan a versenyváltozat is megkapta a LED-es főfényszórókat, a LED-es nappali fényt és a szintén fénydiódás hátsó lámpákat. Az autó körvonalai megegyeznek a szalonokban kapható modelléivel, de ami a lemezeken belül van, azt földi halandó nem kaphatja meg. A kocsi motorja kétliteres turbós, legnagyobb nyomatéka 350 newtonméteres. Az erőforrás 330 lóerejét hatsebességes dupla kuplungos, természetesen kormányról vezérelhető váltó viszi át az első kerekekre. Az információs kijelző a kormány mögött kapott helyet. Megbízhatósági versenyekre az autót szekvenciális váltóval és mechanikus differenciállal is felszerelhetik.
A versenyautónak már ára is van, áfa nélkül 70 ezer euróba kerül a DSG-s változat, 95 ezerbe a szekvenciális váltóval szerelt csúcsmodell. Az első példányokat 2014-ben vehetik át az ügyfelek. Várhatóan a WTCC számára is készül a Cup Racer alapján versenyautó, igaz, abba 1,6 literes turbómotort szerelnek majd.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?