367 lóerős hibrid SUV a Volkswagentől

Nagyteljesítményű hibrid-elektromos SUV-ot dob piacra a VW

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A Volkswagen a jövő héten nyíló Pekingi Autószalonon mutatja be első "high-tech" SUV koncepcióját, amely hibrid-elektromos hajtást kap.


Egyelőre nem sokat mutat a teaser képeken a Volkswagen a jövő héten Pekingben bemutatkozó új SUV-járól. Azt már most látni, hogy méretes lesz, egyes források szerint akár a következő generációs Touareg előfutára is lehet. A szabadidő-autó tanulmányként mutatkozik be, a látottak alapján viszont már egész közel áll a szériagyártásra kész változathoz. Az erőt sugárzó karakteres külső bőven rendelkezik LED-es díszcsíkokkal, a hátsó lámpák LED-jei pedig egészen egyedi equalizer-szerű formát kaptak.
Hirdetés

A C-alakú első LED-ek alapján azt lehet sejteni, hogy egy plug-in vagy teljesen elektromos SUV-ról van szó, hiszen a Golf és a Passat GTE modelleken is ilyeneket láthatunk. Bár a pontos technikai részletek még nem ismertek száz százalékban, az már tény, hogy valóban lesz villanymotor a SUV-ban. Meg persze egyéb is. 367 lóerős rendszerteljesítmény és 700 Nm forgatónyomaték áll majd rendelkezésre. Hibrid használatban 3 l/100 km fogyasztással lehet majd vele autózni, míg tisztán elektromos üzemben akár 50 km-t is megtehetünk. A menetdinamika is ígéretes. 6,1 másodperc alatt gyorsul százra, végsebessége 233 km/h. Mindezek mellett nem sok dolga lesz a vezetőnek, hiszen autonóm módon is közlekedhetünk majd vele. A teljes specifikáció a jövő heti bemutatót követően lát majd napvilágot.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?