370 km/órával bárkit megszégyeníthet a legújabb Brabus kupé

V12 a V8 helyére: Brabus Bullit Coupe 800

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

A leggyorsabb Mercedeseket készítő Brabus ezúttal a C-osztály kupéváltozatának orrában cserélte ki a nyolchengerest, 300 lóerővel izmosabb V12-esre.


Lézerűző mattfeketébe csomagolta legújabb izommodelljét a Brabus: a Bullit Coupe 800 fantázianevű átalakított C 63 AMG motorteréből kihajították a 6,2 literes V8-ast, és helyére a saját fejlesztésű Brabus 800 V12 Biturbót szerelték.
Hirdetés
A helycserés támadással 800 lóerősre és 1420 Nm nyomatékúra húzott kétajtós C Coupé 3,7 másodperc alatt van százon, 23,8 alatt 300-on, a szemét hosszú egyenes úton kinyomva pedig 370 km/h feletti végsebességre képes. A tunerek szélcsatornában szerzett adatok alapján alakították ki a szuperkupé aerodinamikus ruháját, majd 20 col átmérőjű Brabus Monoblock R felniket szereltek a kerékjáratokba.
Az autóhoz állítható magasságú és keménységű, Bilstein által fejlesztett sportfutómű és nagyteljesítményű fékrendszer is dukál.
A Genfi Autószalonon kiállított csodagépért 378 000 eurót (bő 110 millió forintot) kér a bottropi tuningcég - ehhez képest elenyésző lesz az üzemanyag, illetve a gyorshajtási bírságok költsége.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?