380 lóerős is lehet az új BMW Z4. Itt vannak az első fotók!

Sajtófotókon már máshogy mutat az új Z4, erősebb M40i verzió is érkezik

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Nehéz jelenleg egy új BMW modellre koncentrálni, ahogy bemutatkozik az egyik, már érkezik is a másik. Most az új Z4 következik, melyről megérkeztek az első hivatalos fotók.


A Z4 roadster a következő a BMW palettáján, ami megújul, az új nyitható tetős kabrió pedig már csőre töltve várja a bemutatkozást. Az új Z4-ről nem is maradhattak sokáig rejtve a hivatalos fotók, még a bemutató előtt kikerültek a jó minőségű képek. Ezeken már egészen máshogy mutat, mint a legelső, már a kész autót mutató kémfotókon, a forma és a Frozen Orange fényezés így már egészen látványos, és nem mellesleg letisztult. Bár most elölről nem látjuk, a hátuljáról viszont bővebb képet kapunk, így az is látható, hogy egy csöppet eltér még az új 8-as kupétól is.
Hirdetés

A Z4 nagy újdonsága viszont a beltér és a műszerfal, amit most látunk először. Az új, teljes egészében digitális és kötetlenül konfigurálhatónak tűnő műszeregység vélhetően feláras lesz, de ez ugyanaz az egység, mint a 8-asban. A középkonzol is hasonló, az iDrive kezelője minden eddiginél letisztultabb és elegánsabb, bár a fényes érintőfelület vélhetően igazi ujjlenyomat gyűjtő lesz. Új a váltó kapcsoló is, mely a 8 fokozatú ZF-hez kapcsolódik, vélhetően lesz még kézi váltó is a gyengébb motorokhoz.
Első körben a csúcs M40i formájában ismerhetjük meg, mely a jól ismert sorhatos turbós benzinest takarja, alap esetben 360 lóerővel. Pletykálnak viszont egy Competition csomagról, mely 380 lóerőre emeli a motor teljesítményét, nagyobb felniket és fékeket, valamint sportosabb gumikat jelent. Lesznek négyhengeres benzinmotorok is, melyeket állítólag szintén megkap majd az új Toyota Supra is, mellyel a Z4 közös platformra épül, egészen közel hozzánk Ausztriában a Magna Steyr gyárában. Az új Z4 teljes, hivatalos bemutatóját augusztus 23-n tartják majd Pebble Beachen, akkor minden részletet elárulnak majd róla.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?