380 lóerővel csattog a megújult Porsche Macan GTS

A friss Macan palettájáról eddig hiányzott a GTS modell

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Törlesztette adósságát a Porsche, bemutatták a friss Macan GTS modellt.

Tavaly varrták fel a Porsche Macan ráncait, ám a palettán azért akadt még hiányosság. A GTS modell felfrissülésére ugyanis egészen idáig várni kellett. A megvadított szabadidő-autót a legkönnyebben az átrajzolt hűtőrácsokról lehet felismerni, valamint a sötétített fényszórókról, emellett látványos hátul a diffúzor betét, illetve a négy kerek kipufogóvég.
Hirdetés
Az utastérben a bőr és Alcantara keverékével borított sportülések és a sport kormánykerék a leglátványosabb, utóbbira még alumínium betétek is jutottak. Ezek egyébként feltűnnek még a műszerfalon és a kardánalagúton is. Extraként rendelhető még bőr műszerfal burkolat, Bose hangrendszer, vezeték nélküli telefontöltés is a fűthető szélvédő és az ionizációs légtisztító berendezés mellett.
A GTS orrában a 2,9 literes V6-os biturbó benzinmotor dolgozik 380 lóerővel és 519 Nm forgatónyomatékkal, ami 15 pacival és 19 Nm nyomatékkal több az elődmodell értékénél. Az erőnövekedés és a PDK sebességváltó finomhangolása természetesen a gyorsaság növekedésével is járt. Most már 4,5 másodperc alatt éri el álló helyzetből a 100 km/h tempót (Sport Chrono csomaggal) a Porsche kisebbik szabadidő-autója, a végsebessége pedig 260 km/h. A nagyobb erőhöz pedig adaptív légrugós futómű, 20 colos könnyűfém felnik és persze nagyobb fékek járnak, sőt kerámia fékkekkel is rendelhető. A márkakereskedésekbe jövő nyáron érkezik meg a friss Macan GTS, de már most is rendelhető. A német árcédulán 77 880 euró szerepel, ami kb. 25,6 millió forint.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?