4 bajnokság, 1 belépő – itt a WTCC hétvégéje

Hatodik éve látogat hazánkba a Túraautó Világbajnokság

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Elérkezett a hétvége, amire annyian vártunk. Két magyar tehetségnek is szurkolhatnak a Túraautó Világbajnokság futamaira kilátogatók.


Otthon vannak nálunk, a versenyünket az év egyik csúcspontjának tekintik, minden évben nagyon várják, hogy a Hungaroringre jöjjenek. Ez derült ki a túraautó-világbajnokság pilótáinak nyilatkozataiból csütörtökön, a magyar futam hivatalos sajtótájékoztatóján, amelyet a belváros szívében tartottak meg a Duna partján. Úgy hiszem, minden autószeretőnek a Hungaroringen a helye hétvégén, hiszen több nemzetközi bajnokság is a Hungaroringen verseng most, melyek futamait a WTCC-re váltott belépővel is megtekinthetik a kilátogatók. A KIA Picanto aranyos mezőnye mellett a World Series by Renault sorozatból kivált Formula 3.5 V8 versenyautók csodálatos hangját is élvezhetjük. Aki volt már WSR-en, az tudja milyen, a környező városok zengtek a durrogásoktól. Ha ez nem lenne elég, hazánkban van az F3-as Európa-bajnokság is, ami rengeteg későbbi F1 pilótát nevelt ki.
A sajtótájékoztatón Francois Ribeiro és Gyulay Zsolt is elmondta, hogy ez lesz az első futam a Hungaroring új aszfaltcsíkján. A pilóták elmondása szerint a pálya tökéletes minőségű, ám még nagyon csúszik. Tulajdonképpen mindenkinek újra kell tanulni a pályát, hiszen ilyenkor a tapadás mellett a pályavonal is módosul minimálisan. Mivel esőt jósolnak a hétvégére, valószínűleg érdekes futamokat fogunk látni a még felgumizatlan pályán.
A Zengő Motorsport zöld Hondájával induló Ficza Ferenc autója kiégett az előző futamon, az autója azonban elkészül a hétvégére: „A Slovakia Ringen szerencsére megúsztam egy meleg helyzetet, és bár ezáltal jó sok dolga lett a csapatnak, szerencsére úgy tűnik, hogy kész lesz az autó. Sokat kell még tanulnom, hiszen ez a sorozat, ez az autó egészen más, mint amelyben és amellyel eddig versenyeztem, mindennel meg kell küzdenem, de nagyon élvezem, és nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek.” Nagy Dani elmondta nekünk, hogy az ő autójának motorja sajnos nem készül el a magyar futamra, akármennyire is szerettek volna két autóval ott lenni a rajtrácson.
Hirdetés
A magyar futam tehát teljesen érthetően a világbajnokság szervezőinek a kedvence, hiszen sehol máshol nem kíváncsi ennyi ember a futamokra, mint hazánkban. Nem beszélve az általuk "Norbimania"-nak nevezett jelenségről, amiről a gyári Honda csapat így posztolt a Facebookon: „Azt hittük a Hungaroringig kell várnunk, hogy elkezdődjön a #Norbimania, de úgy látszik, Norbi már a Slovakia Ringen is népszerűnek bizonyult.” A szervezők és a gyári csapat értelemszerűen imádják ezt. A Hungaroringen szombaton a WTCC mezőnyének időmérő, míg a többi bajnokságnak már verseny is lesz, vasárnap pedig a világbajnokság futamain is szoríthatunk hazánk fiainak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?