4 karika, 33 év, 5 millió quattro

Elkészült az ötmilliomodik Audi quattro

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Ötmillió quattrónál tartanak a négykarikások, 33 év alatt ennyi összkerékhajtású modellt gyártott az Audi.

A német prémiummárka neckarsulmi üzemében elkészült az ötmilliomodik quattro állandó összkerékhajtással szerelt Audi - a négykarikások 33 év alatt értek el e szép nagy és kerek számig. A jubileumi modell egy fehér A6 allroad quattro 3.0 TDI lett, a fotókon ő látható az őssel, az 1980-ban bemutatott, mára legendássá vált Audi quattro sportkocsi egy gyönyörű példányával.
Hirdetés
"Létfontosságú tényező a történelmünkben" - mondta Rupert Stadler, az igazgatótanács elnöke az évtizedek során több mint 140 típusba szerelt quattróról, s az is elhangzott az ünnep apropóján, hogy 2012-ben majdnem minden második eladott Audi quattro volt. Különösen kedvelt Észak-Amerikában, Oroszországban és a Közel-Keleten, ugyanakkor az is döbbenetes mutató, hogy tavaly kizárólag Németországban majd' 100 ezren választottak quattrót. Világszerte a favorit 4x4-es a Q5 szabadidő-autó volt 205 ezres eladással.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?