40 éves szűz tér vissza a Forma-1-be

F1: új pilótát igazolt a Hispania

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Új pilótát igazolt a száguldó cirkusz egyik leggyengébb kis csapata. A Hispaniánál úgy gondolják, megérdemel még egy esélyt a 40 éves Pedro de la Rosa. Legalább ő is spanyol.

Pedro Martínez de la Rosa visszatér! Ha ez az öt szó és a felkiáltójel nem elég, mert fogalma sincs, ki ő és hová is tér vissza: ez a spanyol, különben katalán férfiú 40. életévét tapossa, s pilóta volt mostanság az F1-ben. Jobbára "csak" tesztpilóta, de 1999 óta több mint 80 nagydíjon azért rajthoz is állt, s ezeken 35 pontot összeszorgoskodott - sorrendben az Arrows, a Jaguar, a McLaren és a Sauber alkalmazásában. Most a száguldó cirkusz egyik leggyengébb csapata kínált neki kétéves szerződést, De la Rosa pedig köszönettel el is fogadta a Hispania, másképp HRT F1 Team ajánlatát.
A 40 éves szűz című film Steve Carreljére fizimiskája és kora miatt is hasonlító De la Rosa a McLaren-tesztpilótai munkát dobta örömmel a versenyzői posztért. "Ez egy nagyon fontos lépés a karrieremben, és rengeteget filóztam a döntésen" - mondta a legjobbjának számító második helyet épp hazánkban, a 2006-os hungaroringi futamon elérő hispán. "Három tényező segített határozni: versenyezni akartam, a csapat spanyol, s ismerem a program irányítóit, köztük Luis Perez-Sala tanácsadót (aki maga is tüsténkedett az F1-ben a nyolcvanas évek végén). Keményen, alázatosan fogok dolgozni azzal az eltökélt szándékkal, hogy segítsek a Hispaniának a kitűzött célok eléréseben."
Hirdetés
Colin Kolles, a HRT csapatfőnöke szerint De la Rosa rutinja úgy kell nekik, mint egy falat kenyér. A Lotusszal és a Virginnel egyetemben a pontszerzésre teljességgel esélytelen Hispania jelenlegi két pilótája a 30 éves, olasz Tonio Liuzzi és a 22 esztendős, ausztrál Daniel Ricciardo. Az még talány, hogy De la Rosa kollégájaként ki vezet HRT-t a következő évadban.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?