400 ezer autóját hívja vissza a Ford, de nem nálunk

Hatalmas visszahívás: kinyílhat egyes amerikai Fordok ajtóreteszelése

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Csaknem 400 ezer autóját kénytelen szervizbe szólítani a Ford, ugyanis egy rugótörés miatt oldhatnak az ajtózárak.

Csaknem 400 ezer, egészen pontosan 389 585 autóját kénytelen visszahívni az Egyesült Államokban a Ford. Az érintett modellek az ott forgalmazott 2012-2014 közötti Fiesták, a 2013-2014-es Fusion, azaz lényegében Mondeo modellek és az azonos évjáratú Lincoln MKZ-k. Egy rugó törése miatt oldhat a zárak reteszelése, ami miatt az ajtók ugyan még nem nyílnak ki, de ha például egy gyerek meghúzza menet közben a kilincset, akkor akár balesetet is okozhat a hiba.
Hirdetés

Tegyük hozzá, leginkább azért, mert az aggódó szülő elkezd nem a vezetésre figyelni. Menet közben teljes mértékben egy "ne nyisd ki az ajtót" üzenetet még nem teljesen megértő gyermek nemigen fogja tudni kitárni az ajtót, s eleve sokpontos gyerekülésben kellene még üljön. Így aztán lényegében inkább a Fordot, mintsem a vevőket sajnálhatjuk a márka rövid időn belüli ötödik "ajtózáras" visszahívása kapcsán. A kuncsaftok négy vadonatúj ajtózárat kapnak a szervizekben. Állítólag már két komoly sérülést okozott a kinyíló ajtó, az egyik esetben egy parkolási manőver közben zúzta le a sofőr a kinyílt ajtót. Vezetésre koncentrálási visszahívás nem lesz?
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?