400 kilót dobott le magáról az Audi RS7 robotautója

Frissült, fogyókúrán esett át az önmagát vezetni képes Audi RS7

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Tavaly mutatkozott be, idén pedig már frissült is az Audi önvezető RS7-ese, amely okosabb és közel fél tonnával könnyebb lett elődjénél.


Az önvezető RS7 első modellváltozata a Bobby nevet kapta. Bobby, aki ezúttal nem Pamela férje, képes volt arra, hogy a németországi Hockenheim versenypályán vezető nélkül 240 km/órás sebességet érjen el. Az ingolstadti mérnökök most tovább finomították a technikát, az autó is új nevet kapott, ezúttal Robby néven fog futni. A frissített koncepció újabb komoly eredményt tudhat maga mögött. A kaliforniai Sonoma Raceway 4050 méter hosszú pályáján 2:01.1 perc alatt teljesített egy kört vezető nélkül. Ez 120,4 km/h átlagsebességnek felel meg, ami arra enged következtetni, hogy az egyenesekben bizony itt is megvolt a 200 km/h feletti tempó.
Hirdetés

A frissítés során a motor nem változott, ugyanaz a 4,0 literes, V8-as duplaturbós blokk dolgozik benne, mint az elődben. Teljesítménye 560 lóerő, nyomatéka 700 Nm. Az elődhöz képest egy dolog viszont sokat javult, azaz csökkent, ez pedig az autó tömege. 400 kilogrammnyi felesleget sikerült lefaragni, amely igen jelentős, ugyanakkor a mérnökök nem árulták el, hogyan sikerült a tömegcsökkentést elérniük, legnagyobb valószínűség szerint az önvezető rendszer jelentős optimalizálásával.
Ha már önvezető Audiról van szó, akkor ne feledkezzünk meg arról az A7 Sportback modellről sem, melyet az idei CES-en mutattak be, és a német autópályán önállóan, a vezető beavatkozása nélkül volt képes haladni 130 km/h sebességgel. Ez a három modell már jól mutatja azt, hogy hamarosan szériagyártásba kerülnek ezek az innovatív technológiák. A következő A8-as 2017 év végén mutatkozik be, amely már megkapja ezt az extrát, így elérkezik az a korszak az autózásban, amikor az autópályán már a vezető is 100 százalékban utassá válik.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?