400 lóerő a legkisebb négyajtós Mercedesből: Brabus CLA B45

Kezelésbe vette a Brabus a Mercedes-Benz CLA 45 AMG-t: megszületett a Brabus CLA B45

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Kevés a 360 lóerő, sok a 4,6 másodperces 100 km/órára gyorsulás? A Brabus ilyen problémákra nyújt megoldást, már a CLA esetén is.

Alapból 360 lóerős és 4,6 másodperces 100 km/órára gyorsulásra képes a Mercedes legkisebbik négyajtósának számító CLA legerősebb változata, a CLA 45 AMG. Motorja az A 45 AMG-ben debütált 2,0 literes, Euro 6 normás, közvetlen befecskendezésű turbós benzines, ami az AMG Speedshift 7G-Tronic, 7 fokozatú dupla kuplungos automata váltón keresztül hajt, és 100 km/órára 4,6 másodperc alatt gyorsít. Ez alapból sem rossz, ahogyan a CLA 45 AMG megjelenése is egyértelműen meghatározza, hogy nem az alapverzióval van dolgunk. Mégis van olyan vásárló, akinek kevés ez a teljesítmény, sok ez a gyorsulási érték. Nekik szól a Brabus CLA kiadása, a Brabus CLA B45; AMG utótag nélkül.
Hirdetés

A csillagembléma helyére a Brabus óriási B-betűje került, piros keretet kapott a hűtőmaszk, piros karimát az új felniszett, s a LED-oldalvillogós tükörházakról sem maradt le egy-egy vékony piros betét. A Brabus tuningja azonban nem merül ki az optikai átalakításban, egy kiegészítő vezérlőelektronikával a motor teljesítményét is növelték, a 360 lóerőből 400 lett, a 450 newtonméternyi nyomatékból pedig 500. A teljesítménynövelt CLA 4,6 helyett már 4,2 másodperces 100 km/órára gyorsulásra képes, így aztán már igazi szupergépeket is leiskolázhat, a gyárilag 250 km/órás végsebességlimit pedig 270 km/óráig nyújtható, hogy a hosszabb német autópályákon se kelljen kiindexelni a CLA-val.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?