400 lóerő feletti VW Arteon érkezhet

Sportautós teljesítményt kaphat a VW új négyajtós kupéja

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

Már tesztelik a 400 lóerőnél is erősebb Volkswagen Arteont, 3,0 literes turbós VR6 blokk dolgozik benne. A sorozatgyártás még kérdéses.


Egyelőre a 2,0 literes TSI jelenti az Arteon csúcsát a maga 280 lóerejével, a közeljövőben viszont ez változhat. A Volkswagen tovább bővíti R palettáját, azaz még sportosabb modellek érkeznek. A Golf R már piacon van, a következő a Tiguan R lesz egy 2,5 literes benzinessel, amely a 400 lóerős teljesítményt is elérheti. Ez viszont még nem minden. Az Arteonból már elkészült egy prototípus, amelyet egy 3,0 literes V6-os turbómotor hajt és 410 lóerőt szabadít az aszfaltra.
Hirdetés

A Car Throttle magazinnak Martin Hube, a VW termékfelelőse adott egy interjút, amelyben elmondta: "Hibátlan kombinációt sikerült megalkotunk. A 3,0 literes motor és a hozzá kapcsolt négykerék-kormányzás nagyon agilissá teszi az Arteont." Mivel egyelőre prototípusról van szó, azt nem tudni, hogy sorozatgyártásban megvalósul-e. Ha igen, akkor komoly vetélytársa lehet az M-es BMW-knek, a Mercedes-AMG-knek és az RS Audiknak.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?