400 lóerős hibrid lehet a következő Toyota Supra

Elektromos támaszt kaphat a 4 év múlva esedékes új Toyota Supra

Ez a cikk több mint 90 napja frissült utoljára, ezért kérjük, az olvasása során ezt vegye figyelembe!

2017-ben léphet piacra a Toyota sportkocsijának 5. generációja, jó esély van arra, hogy a 400 lóerős teljesítményt elektromos segítséggel hozzák ki belőle.


A Toyotának nagyon jól eshet, hogy ennyi kényeztető dicséretet kaptak az elmúlt évben a GT86-ért, és úgy tűnik, ez tovább bátorítja őket arra, hogy ismét felvegyék a programba a Supra utódjának megalkotását. Ráadásul a legújabb információk alapján úgy tűnik, erre nem is kell túl sokat várni, akár már 2017-ben - pont 10 évvel a következő Suprát beharangozó FT-HS tanulmányt követően - piacra kerülhetne az újdonság.
Hirdetés

Addig még 4 év van hátra, és többféle találgatás is napvilágot látott a majdani, 400 lóerő környékére várt szupersportkocsi hajtásával kapcsolatban: hibridrendszerrel támogatott 3,5 literes V6-os, és szintén elektromos segítséggel üzemelő 2,5 literes négyhengeres benzinmotor is felmerült, idővel meglátjuk, melyik lesz a befutó, hacsak nem kerül elő egy újabb lehetőség. A várakozások szerint a Toyota a BMW-vel közösen fejleszti majd az autót, alapját a GT86 módosított padlólemeze adja, és a bajorokra bízzák a futómű hangolását. A cég kis sportautójának főtervezője, Tetsuya Tada már megerősítette, hogy a Toyota a lehető leghamarabb szeretné piacra dobni az új Suprát, pletykák szerint az is lehetséges, hogy már az idei Tokiói Autószalonon láthatunk egy prototípust a formailag várhatóan az FT-HS tanulmány által inspirált modellből.
Tetszett a cikk?

Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy azonnal értesülj a legfrissebb és legnépszerűbb cikkekről, amint megjelennek az Autónavigátoron!

Feliratkozom a hírlevélre

Vélemény, hozzászólás?